6 goeie redenen om
een waterverzachter te installeren

Leidingwater is vaak vrij hard. Een waterverzachter onthardt het water en vermijdt kalkaanslag.
En dat heeft heel wat voordelen. De belangrijkste? Dat je op termijn heel wat geld bespaart.
Een waterontharder betaalt zichzelf terug, sneller dan zonnepanelen. Maar er zijn nog redenen…

voordeel waterontharder - minder energieverbruik

Lagere energiefactuur

Kalk tast verwarmingselementen aan. En snel. Een aangetast verwarmingselement, zoals in je wasmachine, boiler of waterkoker, heeft tot 50 procent meer energie nodig om volledig te presteren. Energie die jij betaalt. Gevolg: een waterontharder zorgt voor een lagere energierekening.

voordeel waterontharder - zachtere was

Zachte was

Voelen je badhanddoeken, bedlinnen en zachte truien snel hard aan? De kalk in je leidingwater is de oorzaak. Met een waterontharder blijft je kledij heerlijk zacht en behoudt het langer zijn glans en kwaliteit. Ook zonder extra wasverzachter. Dat is opnieuw een besparing.

voordeel waterverzachter - was- en vaatmachine in topvorm

Je wasmachine in topvorm

Kalk is nefast voor elektrische apparaten. Ze tast de werking stevig aan. Een waterontharder verwijdert dat vervelende kalk. Resultaat? De levensduur van je vaatwas, wasmachine en andere apparaten stijgt spectaculair.

voordeel waterverzachter - sanitair op volle kracht

Snelstromend water

Dankzij een waterverzachter blijf je genieten van de volledige kracht van je sanitaire installatie. Een overvloedige douche, snel het bad of een emmer vullen? Dankzij het onthard water blijft je installatie even krachtig als de eerste dag.

voordeel waterontkalker - geen kalkaanslag op kranen

Geen kalkaanslag

Zeg vaarwel tegen een badkamer vol kalksporen. Dankzij onthard water is er geen kalkaanslag aan je kranen of rond je bad of douche. Zo hoef je niet langer intensief te poetsen en bespaar je ook op het gebruik van detergenten. Dat is goed voor je portefeuille en het milieu.

waterontharder - voordeel - goed voor huid en haar

Goed voor huid en haar

Kalkdeeltjes in hard water tasten de natuurlijke bescherming van je huid en haar aan. Met een waterontharder geniet je opnieuw van heerlijk water dat zacht en goed aanvoelt. Je huid voelt zachter aan en je haar krijg opnieuw zijn natuurlijke glans. Ook voor mensen die last hebben van huidirritaties heeft zacht water een helend effect.

De types

Contact

Offerte vragen