“Als het gaat om service laat Grünbeck niets te wensen over”

Ronald Reudink is in zijn nopjes met zijn waterontharder van Grünbeck, die precies doet waar hij op gehoopt had: er stroomt zacht water door de leidingen. “Grünbeck heeft de ontharder aan onze installateur verkocht, en zij hebben de machine geplaatst. Wel is er nog een monteur van Grünbeck bij ons langs geweest om de machine toe te lichten. Heel fijn die persoonlijke service.”

Tijdens de verbouwing van een nieuw huis vond Reudink het tijd voor een waterontharder. “Half 2019 zijn wij verhuisd naar een jaren ’60-woning die we helemaal verbouwd hebben. Nieuwe vloerverwarming, een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken: allerlei zaken waarbij een waterontharder van pas zou komen. De hardheid van water kan namelijk voor nogal wat schade aan leidingen en apparaten zorgen, en dat wilden wij in ons nieuwe huis voorkomen. Zacht water voorkomt kalkaanslag en dat komt de levensduur van leidingen en apparaten enorm ten goede. En natuurlijk is hard water ook slechter voor je huid en gezondheid – er zijn genoeg onderzoeken gedaan naar de invloed van kalk. Ook dat was een reden om een waterontharder aan te schaffen.”

De keuze voor softliQ was snel gemaakt

Toevallig kende Reudink iemand bij Grünbeck. “Tijdens de verbouwing heb ik natuurlijk ook met onze installateur over de aanschaf van een waterontharder gesproken. Ik schoof Grünbeck naar voren en wat bleek: de installateur had al vaker met waterontharders van Grünbeck gewerkt en was er zeer positief over. Ik heb dan ook snel contact met Grünbeck gelegd. Mijn contactpersoon daar vertelde me over een nieuwe machine die hij echt kon aanbevelen: softliQ. Ik heb niet eens naar andere ontharders gekeken, omdat ik vind dat moet je het bij de kenners laten – Grünbeck dus. De softliQ heb ik dus puur op aanbeveling gekocht. Ik was gecharmeerd van het voorstel en de monteurs van onze installateur waren gecharmeerd van het kleine, handzame formaat. Iedereen was positief, dus de keuze was snel gemaakt.”

softliQ, de meest vooruitstrevende waterontharder

softliQ werkt vanuit diverse slimme technologieën, waaronder een desinfectiemodule, waardoor de installatie vrij is van bacteriën en virussen. Een WLAN-interface zorgt voor de verbinding met de gratis myGrünbeck app. Hierdoor is de softliQ de meest vooruitstrevende waterontharder die op dit moment te koop is. De innovatieve technologie, met verfijnde materialen zonder kunststof, is bovendien verpakt in stijlvol gelijnd design.

Als het gaat om service laat Grünbeck niets te wensen over

Reudink vertelt verder: “Grünbeck heeft de ontharder uiteindelijk aan onze installateur verkocht, en zij hebben de machine geplaatst. Wel is er nog een monteur van Grünbeck bij ons langs geweest om de machine toe te lichten en uit te leggen. Heel fijn – als het gaat om service laat Grünbeck niets te wensen over. Ook toen ik een nieuwe filter moest hebben kwamen ze namelijk snel langs.”

De ervaringen met de waterontharder zijn louter positief

“De ervaringen met de waterontharder zijn louter positief”
Inmiddels stroomt er nu al een aantal maanden zacht water door de leidingen bij de familie Reudink. “De ervaringen met de waterontharder zijn louter positief. De machine is klein en stijlvol. Belangrijk, want hoewel de ontharder in de kelder zit kijk je er toch iedere keer tijdens het bijvullen van het zout tegenaan. Het water is ook duidelijk veel minder hard. Het smaakt anders – zachter, gezonder. Dat wordt als prettig ervaren. En ik merk het tijdens het douchen en scheren. Bovendien hebben we minder last van kalkaanslag in de keuken en de badkamer. Dat zorgt ervoor dat schoonmaken een prettiger klusje is.”

Vraag een offerte aan:

SoftliQ. Verzacht het leven!